Yardım - Ara - Üyeler - Takvim

DigiMuhabbet.Net'e Hoşgeldiniz
Üzgünüz Forum Misafirlere Tamamen Kapalıdır! Sizde Misafirseniz Kayıt Olmalısınız.
Forumun İçeriğinden Sadece Üyelerimiz Yararlanabilmektedirler.
Sizde Hemen Kayıt İçin Tıklayın

Normal Forum Moduna Git: Forum yedeği almak
DigiMuhabbet Forum > Bilgisayar & Teknoloji > Bilgisayar Yardım
elektron
Merhabalar ; tongue.gif

Bildiğiniz gibi farklı bir hosta gecerken yada herhangi bir sorun oluşturgunda sitemizdeki verileri kaybetmemek için SQL yedeği alınır ve yeniden yüklendiğinde sitemiz SQL yedeğinin alındıgı günkü hale döner.. bunu windows daki Sistem geri yükleme noktası oluşturma ve bunu uygulama olarak düşünebilriz..

Şimdi Gelelim Nasıl Yedek Alınıyor ve Geri Yükleniyor Dökümanımıza..

1) İlk olarak Plesk Adresinize, Kullanıcı Adınız Ve Şifrenizle Giriş yapınız... Daha Sonra Karşınıza Aşağıdaki Gibi Bir Ekran Gelecektir.. Burdan DATABASES Linkine Tıklayınız...
IPB Image
2) Daha Sonra Karşınıza Aşağıdaki Ekran Gelecektir.. Burada Yedeğini Almak istediğiniz Database Adınıza Tıklayınız.
IPB Image
3) Karşınıza Aşagıdaki Ekran Gelecektir Burada DB WEBADMIN Linkine Tıklayınız..
IPB Image
4) Karşınıza Aşagıdaki Ekran Gelecektir Burada Sol panelde ki Database Adınıza Tıklayınız..
IPB Image
5) Karşınıza Gelen Ekranda En Üstte Secenekler Olacak Yapı - SQL Sorgusu - ARA gibi.. Burdan Dönüştüre Tıklıyoruz...
IPB Image
6) Karşımıza Yedek Alacapımız Ekran Gelecektir..

a) Burdada Önce Yedek Alacağımız Tabloları Sececeğiz Ben FuLL SQL yedeği Aldıgımızı Düşünerek Tümünü sec Linkine Tıkladım Tek TEk Tablolarda Secilebilir.. Hatta Kabarık SQL Yedeği Alınırken ( 100 - 150 mb gibi ) Büyük Tabloalrın Ayrı Ayrı Alınması Daha iyi Olacaktır.

Daha Sonra Yedegi Bilgisayarmıza indirmek istediğimiz için Dosya olarak Kaydet Linkini Tıklayoruz. eger Buna Tıklamazsak Yeniden Bir Pencere Açılır ve SQL içeriği O ekranda yazar Ordanda Kopyala Yapıştır Yöntemiyle Alabilirsiniz Yedeginizi Fakat Pek Tavsiye Edilmez Bu Yöntem...

c) Son olarak Dosyamızın Hangi Formatta Bilgisayarımızı indireleceğini Secip GIT Butonuna Tıklıyoruz.. Burda Hiçbiri Yaparsanız Direk SQL uzantılı olarak gelecektir ve bunu NotePad ile acabilirsiniz... Eger ZIP secerseniz Winzip Programı ile açabilirsiniz.. Benim atvsiyem GZIP dir Çünkü Hem Sıkıştırma Oranı Baya iyidir Hemde Geri Yüklerken GZIP le Yükleme Seceneği Bize Büyük Bir Kolaylık saglayacaktır..

IPB Image
Bu işlem Sonucunda SQL yedeginiz Tam Ve Güvenli bir Şekilde Bilgisayarınıza Yüklenmiş Olacaktır...

Peki Gerekli Oldugunda Bu SQL yedegini Sitemize Geri Nasıl Yükleyecegiz?

İlk 3 Resmi Aynen Uyguluyoruz.. Karşımıza Gelen Ekrandan Bu sefer Dönüştür Deilde SQL SORGUSU secenegini Tıklıyoruz...
IPB Image
Daha Sonra Karşımıza Gelen Ekranda Gözata Tıklayıp Yedek Aldığımız Dosyayı Seciyoruz Ve Dosya Türü Olarak Ne Aldıysak Onu Secip [Ben Anlatımda GZIP olarak aldıgımız için GZIP i işaretledim ] GIT Butonuna Tıklıyoruz Ve Karşımıza SQL sorgumuzun Çalıştırıldıgına Dair Bir İleti Gelene Kadar Bekliyoruz...
IPB ImageİSte Bu Kadar... Hayırlı Olsun SQL yedegi Alıp Yeniden Yüklediiniz.. Eger Anlatımd Eksik veya Yanlış oldugunu Düşündügünüz Yerler Var ise Bana Bildiriniz..

NOT: Serverda Yüklü olan Bileşenler;

Operating system > Windows 2003 Server
Plesk Version > 7.5
PHPmyAdmin Versiyon > 2.6.0-pl3
MySQL version > 4.1.12-nt
Bazı bileşenlerdeki sürüm farklılıkları, farklı işlemler yapmanızı gerektrebilir.. Fakat Yedek Alıp Geri Yükleme işlemi Genel Hatlarıyla bu şekilde Yürümektedir..
Romantik
Duygu öncelikle hoşgeldin. Seni burada görmek ne güzel. Galibe mjturkiyeden geldin. Burası da daha yeni kuruldu birkaç gün oldu. Paylaşımın güzel teşekkürler. Devamını bekleriz tabiki. <_< Bizde bugün zaten host yeri değişiyor ns ler falan değişecek bu yedek tam yerinde ve zamanında oldu. Kalbin temizmiş.
elektron
Gerçi yeri burası değil ama sonra silersiniz bu mesajı. versiyon 2.0.4 eğer host firmanız destekliyorsa daha üst bi versiyon öneririm. Bazen geri yükleme My Sql ayarlarından olmuyor. Mjturkiyede bigdump diye birşey var sorunsuz geri yükleme yapıyor. kolay gelsin.
Romantik
Host firmam destekliyor ve ben bundan önce 2.1.7 problemsiz olarak kurdum çalıştırdım. Fakat sonradan anladım ki lisans gerekiyormuş 185$ dolar falan sitesinden baktım 2.0.4 lisans gerektirmediğinden dolayı kullanıyorum. Bu arada ben şimdi sql yedeklerimi almam gerek NS ler değişecek çünkü birde benim 2.0.3ün members.php dosyasını bulmam lazım nasıl bulacam bilmiyorum forumda indir bölümüne falan baktım ama göremedim bana bir link gönderebilirsen sevinirim.
Romantik
Teşekkür ederim cafeye gittiğim zaman yüklerim umarım 2.0.3 ün members.php dosyası 2.0.4 de sorunsuz çalışır. iyi günler tongue.gif
realthink
türkçe karakter sorunu çıkıyor.bu konuda ne yapmamızı öneriyorsunuz?
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir Buraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.