Yardım - Ara - Üyeler - Takvim

DigiMuhabbet.Net'e Hoşgeldiniz
Üzgünüz Forum Misafirlere Tamamen Kapalıdır! Sizde Misafirseniz Kayıt Olmalısınız.
Forumun İçeriğinden Sadece Üyelerimiz Yararlanabilmektedirler.
Sizde Hemen Kayıt İçin Tıklayın

Normal Forum Moduna Git: Windowsta Gizemli Cikti
DigiMuhabbet Forum > Hayata Dair Herşey > Garip Olaylar
Romantik
Bir Hintli hic kimsenin Windows'da "con , com1 ve lpt1 " isimli bir klasor oluşturamıyacağını farketmiş.

Çok ilginç ve inanilmaz bir durum. Bill gates dahil Tüm microsoft ekibi bunun neden olduğuna bir cevap bulamamış. İsterseniz bi deneyin arkadaşlar.
mahmutabi
hakikaten de yazılamıyor
Romantik
Bende denemiştim gerçekten de böyle birşey tüm windowslarda olmuyor
tilki22
vallah doru olmuyor
arkee911
Hemen her forumda geyik konusu olan CON, PRN, AUX, CLOCK$, NUL, COM1, COM2, COM3, COM4, COM5, COM6, COM7, COM8, COM9, LPT1, LPT2, LPT3, LPT4, LPT5, LPT6, LPT7, LPT8, ve LPT9 isimlerinde klasör açma konusunu anlatayım havanız olsun.

Olayın iç yüzü şu şekilde gerçekleşmektedir. CON, PRN, AUX, CLOCK$, NUL, COM1, COM2, COM3, COM4, COM5, COM6, COM7, COM8, COM9, LPT1, LPT2, LPT3, LPT4, LPT5, LPT6, LPT7, LPT8, ve LPT9 isimleri daha evvelden tanımlanmış aygıt isimleri olduğundan, klasör yada dosya ismi olarak kullanılamaz.

Yalnız illada ben bu isimlerden klasör açmak istiyorum derseniz, girersiniz command prompt a yazarsınız babalar gibi mkdir \\.\c:\con komutunu, yaparsınız nurtopu gibi con klasörünüzü.
Bu klasörü silmek için rmdir \\.\c:\con komutunu kullanabilirsiniz.

diğer uzantılar için de con yazdığınız yerleri değiştirmek sizin işiniz

ALINTI

ozmoz
bende Ipt1 oldu ama diğerleri olmuyor
MertAdam07
Hintlilerin IQ'su bozuk babam tongue.gif Sen işe devam. Saolun.
DieFORme
bu kadar basit işte abartılıcak bir durum yook
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir Buraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.