Yardım - Ara - Üyeler - Takvim

DigiMuhabbet.Net'e Hoşgeldiniz
Üzgünüz Forum Misafirlere Tamamen Kapalıdır! Sizde Misafirseniz Kayıt Olmalısınız.
Forumun İçeriğinden Sadece Üyelerimiz Yararlanabilmektedirler.
Sizde Hemen Kayıt İçin Tıklayın

Normal Forum Moduna Git: Eiffel Kulesi'nin Yapılışı
DigiMuhabbet Forum > Genel Kültür > Edebiyat / Felsefe / Hikaye
Akrep
Eiffel Kulesi 1887 ile 1889 yılları arasında Gustave Eiffel'in firması tarafından, Fransız Devrimi'nin 100. yıl kutlamaları çerçevesinde inşa edilmiştir. Aslında kulenin mimarı Gustave Eiffel değil, İsviçreli Maurice Koechlin 'in siparişi üzerine tasarlayan Stephen Sauvestre'dir. Meslektaşı Emile Nouguier ile beraber ilk tasarımları yapmıştır. Kulenin, 7.739.401 Frank 31 Sent tutan inşaat masrafları, Gustave Eiffel'in tahminlerinin 1 milyon frank üstündedir. 1889 yılındaki açılış tarihden önceki 5 ayda 1,9 milyon kişi ziyaret edince, yıl sonuna kadar toplam masrafın 3/4'ü çıkartılmıştır. Böylelikle Eyfel Kulesi, daha başından, kazanç sağlayan bir şirket görünümüne bürünmüştü. 3.000 işçi 26 ay boyunca 18.038 adet demir parçayı 2,5 milyon perçinle bir araya getirdi. Hiç ölüm vakası yaşanmamış olması, o günün şartlarında şaşırtıcı bir durumdur.

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image
sebla
gidip görmeyi çok istedigin eyfel kulesinin projesinide bulmuşsun ya pes akrep senden korkulur walla smileygul.gif smileygul.gif
Romantik
Valla hiç merak etmediğim bir kule ama güzel gerçekten
Akrep
ewet sebla artık Eiffel kulesını gıdıp gormek o önundekı bos alanda fotograf ceklımek arzusu artık bende bır hayal degıl ıdeal oldu yıllardır tek ıstegım bu ama oraya bır gün gıdecegım....
mahmutabi
aydınlanmanın en önemli simgelerinden birisi bu kule.

hazır proje elimizde iken böyle bi şey yapsak mı acaba biz de
yaren
daha önce insan anatomisi örnek alınarak yapıldığını öğrenmiştim görülmesi gerekir diye düşünüyorum zaten gezip görmekte fayda var
MertAdam07
Fevkâlade paylaşım. mellow.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir Buraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.