Yardım - Ara - Üyeler - Takvim

DigiMuhabbet.Net'e Hoşgeldiniz
Üzgünüz Forum Misafirlere Tamamen Kapalıdır! Sizde Misafirseniz Kayıt Olmalısınız.
Forumun İçeriğinden Sadece Üyelerimiz Yararlanabilmektedirler.
Sizde Hemen Kayıt İçin Tıklayın

Normal Forum Moduna Git: sizce?
DigiMuhabbet Forum > Genel Kültür > Zeka Soruları
justlove
Bir marangoz bir tahtayı 4 parçaya 120 dk da ayırıyorsa,9 parçaya kaç dakikada ayırır?
Akrep
düz bi matematık hesabına gore 270dk oluyor fakaaaattt bi çakallık vardır dıye dusunuyorum???
justlove
Var var bi çakallık smileygul.gif
Akrep
ya butun kelımelerı soruya bakarak 3 kez ıcımden tekrar edıyorum "bir" "parça" "ayırıyor" rolleyes.gif bunların hıc bırınde kelıme oyunu da yok gıbı??gecenın bu saatınde sınır geldı valla.daha ugrasmam belkı baska arkaslardan ampül yaktıracak ip uçları gelebılır saskinaptal.gif
justlove
Hemşo sen zorlama o zaman bence smileygul.gif Uğraşsınlar biraz ki tahminim mutlaka bulan çıkar,bulamazlarsa açıklarım smileygul.gif
Romantik
270 dk. yapıyor bunun soruluşunda da herhangi bir farklılık göremedim ben yani bir farklılık olsa bile bunu sorarken mutlaka belirtmek lazım ki ondan yola çıkarak çözümler üretilsin. Bu soru tamamen düz bir matematik sorusu gibi olmuş = 270 diye düşüünüyorum
justlove
Romantik bunun çok benzeri bir soru ÖSS'de sorulmuştu.En fazla yanlış yapılan soruydu ;)
Romantik
Bekliyelim o zaman elbet bilen biri çıkacak ne diyelim
sebla
babacım marangozdu eminin daha kısa sürede ayırırdı smileygul.gif yani 30 dk bir parçaya uzun bir süre düz mat 270 tabi soruda oyun yoksa
justlove
Gerçekten bir mantık hatası yok soruda,bildiğimiz lise problemleri ve dört işlem,sadece biraz dikkat gerektiriyor.
justlove
Uyarı: Foruma ardı ardına mesaj göndermeme konusunda birçok konuda uyarılmıştınız ve bunun sonucunda "3 Gün Foruma Mesaj Gönderememe Yasağı Aldınız" lütfen uyarıları ve kuralları dikkate alın !
verwohntt
ewet normalinde 270 dakika da ayırır ama bu adam dinlenmiyor mu hiç canım 30 dakika da dinlenirse 300 dakikada ayırır. smile.gif
LonelyGirL
''CANIM ARKADAŞIM'' üç günlük ban yemiş,yoksa cevaplardı şimdiye kadar smileygul.gif
kubra07
270:)
kıvırcıks
240 olabilirmi
kubra07
yok sanırım 300.Yeni bir hesaplama yaptımda.240 nasıl buldun kıvırcıks,ben 30 ekledim sen çıkardınmı acaba o yüzden sordum.
kıvırcıks
ALINTI(kubra07 @ 14.03.2007 21:07) *

yok sanırım 300.Yeni bir hesaplama yaptımda.240 nasıl buldun kıvırcıks,ben 30 ekledim sen çıkardınmı acaba o yüzden sordum.

ya ben vuruşlara göre hesapladım öyle buldum doğrumu bilmiyom ama
justlove
Marangozun bir tahtayı 4 parçaya ayırması için 3 kere vurması gerekir(herhangi bir maddeyi 4 parçaya ayırmak için uyguladıgınız işlemi düşünün),3 vuruşu 120 dakikada yapıyorsa 1 vuruş için 40dk harcar.) parçaya kaç dakikada ayrılacagı soruluyor.9 parçaya ayırmak için 8 vuruş yapması lazım.1 vuruşu 40 dakikada yapıyorsa 8 vuruşu 320 dk da yapar.

cevap:320 smileygul.gif
kıvırcıks
ya evet vuruşlardan oldunu çözdüm ama nasıl 240 dedim be yuh bana
pff
150 desem komik mi olur??
kıvırcıks
komik oldu bile çünkü cevap verildi
pff
[quote name='kıvırcıks' date='19.03.2007 23:00' post='41251']
komik oldu bile çünkü cevap verildi
[/quote

hmmm smileygul.gif görmemiştim ben neyse madem smileygul.gif
zulumotion
320 ehu 1.3 dk thankz
ayman24
ARKADASLAR KENDIMI BIR MARANGOZ YERINE KOYDUM VE ASAGIDAKI GIBI KESTIM TAHTAYI smile.gif

VE SONUCTA 255 DK CIKTI .... BENCE BOYLE OLMASI GEREKIYOR
IPB Image
Shot at 2007-07-14
ArnoldeR
tertip cevap verilmiş sen daha hala uğraşıyon bide yanlış sonuç buluyon rolleyes.gif
ayman24
tertıp arkadas 320 dk kesıyor ben 255 dakıkada keserım

sıkıyorsa sen daha az zamanda kes rolleyes.gif rolleyes.gif

mcakir
bir parçayı 30 dakika da ayırıyorsa 9 parçayı 270 dakika ayırması gerekir herhalde ama çakallık yoksa tabiiki::smile.gif)
ERHAN DAMARLI
bence olur:D
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir Buraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.